Mijn-eigen-website.nl

Websitebouw voor doe-het-zelvers (zonder WordPress)

Minicursus Websitebouw voor beginners

Bouw zonder kennis van html je eigen website!

Wil je je eigen website bouwen, maar vraag je je af of je dat wel zou kunnen? Omdat je geen (of maar heel weinig) kennis van html hebt? En lijkt een webdesigner inhuren je geen optie omdat je bang bent dat je dat veel te veel geld zal gaan kosten?

Of ben je iemand die altijd graag de touwtjes in eigen hand houdt, en niet afhankelijk wil zijn van een ander als er later eens iets aan die website veranderd moet worden?

Wat het ook is, met de Minicursus Websitebouw voor beginners behoort een eigen website echt tot de mogelijkheden. En je hoeft vooraf dus geen kennis van html te hebben!

NB: Is het je bedoeling om uiteindelijk met meer mensen aan een en dezelfde website te werken, of wil je er bijvoorbeeld een webshop of inlogsysteem aan koppelen, dan is deze manier van websitebouw niet zo geschikt. Bouw in dat geval je site met WordPress, die allerlei plugins heeft voor zulke toepassingen.

Hieronder zie je een korte video-impressie van het basistemplate en het eindresultaat.

Ik wil direct beginnen met de Minicursus Websitebouw

Wat houdt de Minicursus Websitebouw precies in?

De cursus bestaat uit veertien videolessen, die je in je eigen tempo volgt (de lessen staan namelijk allemaal online). Van elke video kun je een pdf-transcriptie downloaden. En de html-code die in de lessen behandeld wordt, staat er in een afzonderlijk vak onder (zodat je die gemakkelijk kunt kopiëren). Ook heb ik soms links opgenomen naar websites of webpagina’s waar je meer over een bepaald onderwerp aan de weet komt. De transcripties zijn trouwens pdf’jes, die je kunt downloaden, zodat je ze ook na afloop van de cursus nog kunt raadplegen.

En zo is de cursus opgezet:

 • je downloadt het basistemplate, pakt het uit en leert hoe je de bestanden daarbinnen kunt openen en bewerken

 • je ontdekt hoe een webpagina in elkaar steekt en wat de belangrijkste onderdelen ervan zijn

 • je leert hoe je je eigen teksten en foto’s in een webpagina zet

 • je ziet hoe je de header van je website een achtergrondkleur en -afbeelding geeft en hoe je de tekst van de header vormgeeft

 • je ontdekt hoe je de knoppen van de menubalk van je website aanpast en hoe je meerdere nieuwe pagina’s aanmaakt, die worden gelinkt vanaf de menubalk

 • je ziet hoe je social-media buttons op je site zet

 • en je leert natuurlijk hoe je je website op internet zet, zodat iedereen hem kan bekijken!

 • ten slotte heb je met deze minicursus toegang tot het script en de videotutorials waarmee je een contactformulier en een favicon aan je site toevoegt en heb je toegang tot alle twaalf templates.

Een aantal (anonieme) reacties

Er zijn inmiddels al heel wat mensen die deze cursus hebben gevolgd. Ik vraag altijd om (anonieme) feedback, zodat ik een eerlijk antwoord krijg op vragen als: ‘Heb je er wat aan gehad?’, ‘Zijn er punten waarop je vastliep?’, en ‘Wat kan ik nog aan de cursus verbeteren?’ Een greep uit de antwoorden:

 • Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd en vandaag heb ik alles afgerond, inclusief het uploaden van een aantal voorbeelden naar een website. De cursus paste perfect bij wat ik aankon en, hoewel het dagelijks nogal wat tijd kostte, kon ik alles goed volgen. Kortom, ik ben zeer tevreden over deze cursus!

 • Was een prima en duidelijke cursus. Ik zal nog wel wat moeten oefenen.

 • Het wordt goed door U uitgelegd. Ik heb er zelf heel veel aangehad.

 • Wat ik goed vind - als volkomen leek begonnen - dat je er in slaagt om in een logische volgorde en stap voor stap de basis principes uit te leggen.

 • Ik vond de cursus, zowel schriftelijk als de video’s heel erg duidelijk. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om alle lessen af te ronden, maar ik verwacht geen problemen.

 • Voor mij was het erg duidelijk en goed uit te voeren. Bedankt voor voor de mooie cursus.

 • Voor mij was het goed te doen, ik had hiervoor geprobeerd een LOI cursus te volgen, maar dat ging veel te diep. Juist het met een template werken vind ik heel fijn.

Hoe ik zelf ben begonnen

Het lijkt nog niet zo heel lang geleden, maar ik denk dat het alweer rond 2002 moet zijn geweest dat ik mijn eerste site bouwde. Dat was niet deze, maar een website voor mijn werk als freelance tekstredacteur, gevolgd door een site over het schrijven van sollicitatie­brieven, en daarna één over vakanties naar Nieuw-Zeeland. En omdat het me steeds beter afging en de sites er steeds beter uit gingen zien, begonnen mensen me te vragen hoe ik dat deed. En dat was de start van Mijn-eigen-website.nl!

Natuurlijk heb ik heel wat fouten gemaakt, en heel wat uurtjes zitten puzzelen om erachter te komen waarom iets er op het scherm niet uitzag zoals ik zou willen dat het eruitzag. Maar ik houd van puzzelen, en ik vind het elke keer weer leuk om te ervaren hoe ‘saaie’ html-code in een browser een mooie website oplevert. Inmiddels voel ik me dan ook helemaal thuis op het gebied van websitebouw. En als je wilt, deel ik die met je via deze Minicursus.

Wat kost deze cursus?

De Minicursus Websitebouw kost op dit moment € 75,00. Daarvoor heb je zes maanden toegang tot al het lesmateriaal (je kunt trouwens ook alle video’s, transcripties en scripts downloaden, dus ook daarna kun je het nog raadplegen. Dit is inclusief persoonlijke ondersteuning, dus je kunt me altijd e-mailen met je vragen als je iets niet duidelik is.

Wat kan ik verwachten na aanmelding?

Heb je je aangemeld voor de Minicursus Websitebouw, dan ontvang je direct een mailtje met daarin de link naar de online lesomgeving van Mijn-eigen-website.nl (en je gebruikersnaam en wachtwoord natuurlijk). Je komt dan op je persoonlijke ‘dashboard’ terecht, waar je een link vindt naar de inhoudsopgave van de minicursus. Je kunt alle lessen dus in je eigen tempo volgen, waar en wanneer je maar wilt.

En als je niet tevreden bent?

Als de minicursus echt helemaal niet aan je verwachtingen voldoet, dan stuur je me binnen tien dagen een mailtje, en stort ik het aankoopbedrag terug op je rekening.

Ik wil direct beginnen met de Minicursus Websitebouw