Mijn-eigen-website.nl

Wil je een webdesigner inhuren?

Acht vragen die je helpen een goede webdesigner te kiezen voor je site.

Waarom zou je een webdesigner inhuren om voor jou een website te maken? Kun je het niet beter zelf doen?

Om eerlijk te zijn: Nee, soms kun je het maken van een website beter uitbesteden aan een professional. Zeker als je weinig tijd hebt en het om een website voor je eigen bedrijf gaat. Waarom?

Waarom zou je een webdesigner inhuren?

Simpel: je schakelt een webdesigner in om dezelfde reden dat je een monteur inschakelt als je auto het niet doet, of een loodgieter als je lekkage hebt in huis: om zijn kennis en ervaring op dat gebied. Een goede webdesigner beschikt over de nodige ervaring om een prima website voor je te maken. En hij of zij doet dat waarschijnlijk veel sneller dan je zelf zou kunnen.

Tip: Wij kunnen ook een website voor je bouwen; kijk daarvoor op mijn ‘zuster’-website: Jouw-eigen-website.nl.

Bovendien doet een professionele website-ontwerper niets anders dan websites maken voor heel verschillende klanten. Hij is daardoor op de hoogte van de nieuwste tools en technieken en heeft de benodigde apparatuur en software in huis. Daardoor kan hij vaak beter en sneller dan jij een professioneel ogende website maken. En zeker als het om een website voor een bedrijf gaat, zijn kwaliteit en snelheid factoren van belang.

Zo weten webdesigners hoe ze bestaande foto’s en afbeeldingen moeten bewerken om ze geschikt te maken voor het web en letten ze erop dat je website er in de meestgebruikte browsers van dit moment (Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Edge en Safari) goed uit komt te zien. Bovendien zullen ze je site responsive maken, zodat hij er ook op een smartphone of tablet goed blijft uitzien.

Dus, zeker als je geen tijd hebt om je te verdiepen in HTML en CSS en je het belangrijk vindt dat je website een professionele uitstraling krijgt, kan het een goede keuze zijn om een designer in te schakelen.

Maar... een webdesigner inhuren heeft ook een nadeel: elke keer dat je iets aan je site wilt veranderen, heb je weer zijn hulp nodig. Dat kost tijd (want een designer heeft niet altijd tijd als jij hem nodig hebt) en geld (voor elke verandering of uitbreiding zul je opnieuw moeten betalen).

Hoe kies je een goede webdesigner?

Een webdesigner kies je vooral door vragen te stellen. Vragen aan verschillende partijen: aan jezelf, aan je vrienden, kennissen en collega’s, en natuurlijk aan de designer zelf. Hier vind je de belangrijkste:

Dit zijn een aantal vragen die je kunt stellen voordat je een webdesigner inhuurt om een website voor je te maken. Voorkom teleurstelling en gun jezelf de tijd om een goede webdesigner te kiezen. Dat betaalt zich zeker terug.

Copyright © 2004-2017 Arkon v.o.f. – Leiden / KvK: 28069730 / BTW: NL805348827B01
contactsitemapprivacybeleid