Mijn-eigen-website.nl

Websitebouw voor doe-het-zelvers

E-books voor webmasters

Een kleine selectie e-books ter ondersteuning bij de bouw van je eigen website.

Op deze pagina vind je een overzicht van de e-books die ik heb samengesteld voor webmasters. Het zijn PDF-bestanden. Ze worden nu alemaal gratis beschikbaar gesteld.

Een website bouwen - wat je moet weten voordat je begint is een e-book (in pdf-formaat) waarin je leest wat je eigenlijk zou moeten weten voordat je beslist op welke manier je je eigen website gaat bouwen. Want er zijn verschillende manieren van websitebouw, en elke manier heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maak je in het begin de juiste keuze, dan scheelt je dat later gegarandeerd een hoop tijd, geld en frustratie.

Download Een website bouwen - wat je moet weten voordat je begint (gratis)

In het e-book Handige websites voor webmasters heb ik een aantal handige websites bij elkaar gezocht. Veel ervan bezoek ik zelf ook regelmatig. Ik heb ze in juli 2017 weer allemaal nagelopen en gecontroleerd of ze inderdaad nog in de lucht zijn. Ook heb ik er weer een paar nieuwe websites toe die ik in de loop van dit jaar heb ontdekt. De meeste websites die in dit e-book zijn opgenomen bieden gratis tools of programma’s aan. Zo kun je de kosten van het ontwikkelen van je website zo laag mogelijk houden.

Download Handige websites voor webmasters (gratis)

Het e-book HTML en Hyperlinks leert je van welke html-onderdelen je links kunt maken, hoe je bepaalt waar je terechtkomt als je op een link klikt, op welke manier je bezoeker moet worden doorgestuurd naar de linkbestemming en hoe je het uiterlijk van je links beïnvloedt.

Download HTML en Hyperlinks

Het e-book Wat je moet weten over... Teksten op je website gaat volledig over het vormgeven van de teksten op je website. Je leest bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat speciale karakters altijd goed worden weergegeven, hoe je een lijst met cijfers of bullets maakt, en hoe je stukjes tekst beter naar voren kunt laten komen. Alles om ervoor te zorgen dat je webpagina’s prettig zijn om te lezen. Want van een beeldscherm lezen is nooit zo fijn als lezen van papier. Dus grijp alles aan om de aandacht van je lezer vast te houden. En prettig vormgegeven tekst is een van de manieren waarop je dat kunt doen. Met voorbeelden en voorbeeldcodes.

Download Teksten op je website

In het e-book Foto’s op je website lees je o.a. welk bestandsformaat je foto’s moeten hebben, wat hun resolutie en bestandsgrootte moeten zijn, waar je op moet letten als je je foto’s een naam geeft, hoe je ze in je webpagina zet (eventueel met tekst ernaast of eronder) en hoe je een foto als achtergrond gebruikt. Met voorbeelden en voorbeeldcodes.

Download Foto’s op je website