Mijn-eigen-website.nl

Websitebouw voor doe-het-zelvers (zonder WordPress)

E-books voor webmasters

Een kleine selectie e-books ter ondersteuning bij de bouw van je eigen website.

Op deze pagina vind je een overzicht van de e-books die ik heb samengesteld voor webmasters. De eerste drie zijn pdf-bestanden, het laatste is in ePub-formaat (dus te lezen met behulp van software als Adobe Digital Editions, Calibre of iBooks).

In het e-book Over Foto’s op je website lees je o.a. welk bestandsformaat je foto’s moeten hebben, wat hun resolutie en bestandsgrootte moeten zijn, waar je op moet letten als je je foto’s een naam geeft, hoe je ze in je webpagina zet (eventueel met tekst ernaast of eronder) en hoe je een foto als achtergrond gebruikt. Met voorbeelden en voorbeeldcodes.

Bestel Over Foto’s op je website

In het e-book Handige websites voor webmasters heb ik een aantal handige websites bij elkaar gezocht. Veel ervan bezoek ik zelf ook regelmatig. Ik heb ze in autustus 2016 weer allemaal nagelopen en gecontroleerd of ze inderdaad nog in de lucht zijn. Ook heb ik er weer een paar nieuwe websites toe die ik in de loop van dit jaar heb ontdekt. De meeste websites die in dit e-book zijn opgenomen bieden gratis tools of programma’s aan. Zo kun je de kosten van het ontwikkelen van je website zo laag mogelijk houden.

Bestel Handige websites voor webmasters

Het e-book ePub123 - Stap voor stap van Word naar ePub lijkt misschien een beetje uit de toon te vallen hier. Het is het enige e-book in ePub-formaat, en ook het onderwerp lijkt niets met websitebouw te maken te hebben. Maar dat is maar schijn. Een ePub-bestand is eigenlijk een mini-website. Het wordt op dezelfde manier gebouwd – dus ook met html-pagina’s en stylesheets. In dit e-book doe ik stap voor stap voor hoe je zo’n epub-bestand maakt, uitgaande van een simpel Word-document. (Het boek is trouwens ook te koop via Kobo.)

Bestel ePub123